ALL RIGHTS FOR THE PHOTOS RESERVED TO THE HUNGARIAN TENNIS ASSOCIATION

Jürgen Melzer a bajnok

 

Két szettben győzte le Fucsovics Marcit a döntőben.

 

Jürgen Melzert eddig egyetlen magyar, Sávolt Attila tudta legyőzni, aki most Fucsovics Marci edzője, erre pedig lehetett támaszkodni a mai döntő előtt.

 

Marci 2013 novembere óta először nyerhetett versenyt, de nem volt könny dolga, hiszen Melzer hihetetlenül sok tapasztalattal rendelkezik és ezt be is bizonyította, a fontos pontoknál nagyon jól összpontosított.

 

A BOK Csarnok előtt kígyózó sor állt, ami már jelezte, hogy jó hangulat lesz a meccsen és ez így is lett, az első három gém után már megtelt a BOK Csarnok center pályájának lelátója, ami nagyon szép látvány volt, évek óta nem volt ilyen mennyiségű ember egy tenisz mérkőzésen.

 

A korábbi top tízes Melzer azonnal három bréklabdához jutott. Ugyan kettőt hárítani tudott Marci, így is elvesztette az adogatását. Szerencsére nem illetődött meg a magyar fiú és remekül játszva azonnal visszabrékelt. A soron következő játékokban mindkét teniszező jobban adogatott és 4-3-ig magabiztosan hozták szervájukat. Ekkor Marci harcolt ki bréklabdát, de a 35 éves osztrák észnél volt és végül megnyerte a gémet. A folytatásban egyik játékos sem tudott brékelni, így jöhetett a rövidítés.

A szetthez hasonlóan a tie-breakben is fej-fej mellett haladtak Fucsovicsék, egészen 4-4-ig, amikor Melzer jutott mini-brékhez, miután a nyíregyházi fiú elhibázott egy egyszerűnek tűnő nyesést.

 

Szerencsére Marci megnyerte a következő fogadópontját, így végül 6-6-nál következett a rövidítés második térfélcseréje. Sajnos Melzer egy remek adogatás-fogadással nyerte a következő pontot, majd a saját szervájánál nem hibázott, így végül nagy csatában ő nyerte az első játszmát.

 

A második játszmában 3-2-es Melzer vezetésnél következett az első bréklabda, amit az osztrák ki is használt, így 4-2-re elhúzott. A következő játék kulcsfontosságúnak bizonyult, mivel Marcinak három lehetősége is volt arra, hogy visszabrékeljen, de Melzer egy fonák nyerőnek, egy kiváló rövidítésnek köszönhetően hárította a bréklabdákat.

 

Melzer beleerősített ekkor, nyomás alá helyezte Marcit és megnyerte a gémet, ezzel pedig a szettet és a tornát is, 76 62-re győzött.

 

A páros döntő

Blaz Kavcic, Franko Skugor (szlovén, horvát) – Dino Marcan, Tristan-Samuel Weissborn (horvát, osztrák, 3.) 3:6, 6:3, 14:16

 

A mérkőzés első brékét a Marca/Weissborn páros szerezte, amikor Kavcic adogatásánál ők hozták a döntő pontot, miután Marcan ütése némi szerencsével megpattant a hálón, így Skugornak nem volt esélye reagálni rá. Ez azonban nem rázta meg a szlovén/horvát duót és azonnal visszabrékeltek a következő játékban, így 3-3-as állásnál kezdődött a szett hajrája. Ekkor Marcanék koncentráltak jobban, hozták az adogatásukat, majd újra brékelni tudtak, így 6-3-ra nyerték az első játszmát.

 

A következő szettben 2-2-ig fej-fej mellett haladtak a párosok, ezután viszont a Kavcic/Skugor kettős tudott brékelni, így megléptek 4-2-re. Ezután magabiztosan hozták a szett végéig az adogatásukat, így egyenlítettek és következhetett a döntő tie-break.

 

A mindent eldöntő rövidítést a horvát/osztrák duó kezdte jobban és többször is mini-breakhez jutottak, így 7-2-re is vezettek már. Picit tudtak kapaszkodni Kavcicék, de 9-5-nél négy meccslabdához jutott a harmadik kiemelt páros. Az alacsonyabban rangsorolt duó azonban nem adta fel és hihetetlen akaraterővel mind a négy meccslabdát hárították. Ezután elképesztően izgalmas végjáték következett, ahol mindkét párosnak több lehetősége is volt megnyerni a tornát, de végül Marcanék maradtak nyugodtabbak és 16-14-re megnyerték a szuper tie-breaket és ezzel a versenyt is. 

 

 

Hungarian Open 3-11th February, 2018

MÉDIA PARTNEREINK