ALL RIGHTS FOR THE PHOTOS RESERVED TO THE HUNGARIAN TENNIS ASSOCIATION

Már a döntő a tét!

 

Fucsovics Marci bejutott az elődöntőbe a Hungarian Challenger Openen

 

Ma már a negyeddöntős mérkőzések kezdődtek meg a BOK Csarnokban, ahol ma is két magyar lépett pályára. A címvédő román Marius Copil Jürgen Melzer ellenében esett ki, az osztrák pedig így 2014 júniusa óta első elődöntőjét játszhatja a brit Edward Corrie ellen, aki a selejtezőből jutott el egészen az elődöntőig.

 

Fucsovics Marci is bejutott a négy közé, a közönség hathatós támogatásával legyőzte a 8. kiemelt Luca Vannit és a korábbi junior világelső, a norvég Casper Ruud ellen készülhet szombaton délután 3 órától.

 

Jürgen Melzer (osztrák, 257.) – Marius Copil (román, 134.) 6:4, 6:4

Hatalmas küzdelmet hozott az egykori top 10-es Jürgen Melzer és a címvédő Marius Copil párharca. 3:3-at követően a rutinos osztrák el tudta venni ellenfele adogatását, és bár úgy tűnt, Copil egyből le tudja dolgozni hátrányát, Melzer végül három bréklabdát is hárított, így kitartott az előnye a játszma végéig.

A második szettben is korán brékelőnybe került a 35 éves osztrák, és bár a harmadik helyen kiemelt Copil egy percre sem adta fel, Melzer végül be tudta húzni a második játszmát, és ezáltal a meccset is, így a következő körben Edward Corrie-val játszhat majd a fináléért.

 

Edward Corrie (brit, 271.) – Yannick Maden (német, 255.) 6:4, 6:4

Gyors brékváltással kezdődött a Piros Zsombort búcsúztató Edward Corrie és a német Yannick Maden összecsapása. A folytatásban a magabiztosabbnak tűnő brit teniszező irányította a játékot, ellenfele harmadik adogatását is el tudta venni, és ez elégnek bizonyult a játszma megnyeréséhez.

Bár a második szettet Maden kezdte jobban, korán brékelőnybe is került, Edward Corrie vissza tudott jönni a meccsbe, így ő csaphat össze Jürgen Melzerrel a döntőbe kerülésért.

 

Alexey Vatutin (orosz, 286.) – Casper Ruud (norvég, 216.) 2:6, 6:4, 6:7 (5)         

Az első játszmában a selejtezőkből főtáblára jutott Vatutin nem igazán találta a játékát, többször elveszítette adogatását, így Ruud simán hozta a szettet.

A második játszmára aztán fordult a kocka: Vatutin felébredt, szépen játszott az alapvonalról és végül 6:4-re hozni tudta a fiatal norvég ellen a szettet.

A döntő játszma nagyon fordulatos játékot hozott, hiszen Vatutin kétszer is elvette Ruud adogatását és 6:5-nél a mérkőzésért is szerválhatott. Az orosz teniszező meccslabdáig is eljutott, de a kulcsfontosságú szituációkban nem koncentrált eléggé, így Ruud végül kiharcolta a tie-breaket.

A rövidítés hasonlóan nyílt volt, mint a döntő szett és több mini-break is született, de a hajrában Ruud jobban koncentrált és egy ásznak köszönhetően már az első meccslabdáját beütötte, így ő játszhat majd Fucsovics Mártonnal a döntőbe jutásért.

 

Fucsovics Márton (163.) – Luca Vanni (olasz, 148.) 6:3, 7:5

A mérkőzés első két játéka után gyors brékváltás következett, majd 4-3-nál Fucsovics újra el tudta venni ellenfele adogatását, ezúttal egy gyönyörű tenyeres röptének köszönhetően. A következő gémben nem hibázott a magyar fiú és végül ásszal hozta az adogatását és ezzel a szettet is.

A második szettben 2-2-nél következett az első brék, amikor Fucsovics kiváló adogatás-fogadással nyert pontot, amit még Vanni is megtapsolt. Ugyanakkor az olasz egyből visszabrékelt, ezután pedig 5-5-ig fej-fej mellett haladtak a srácok. Ekkor a nyíregyházi teniszező ismét rátett egy lapáttal és elvette Vanni adogatását, majd hozta a sajátját, így ott lesz az elődöntőben, ahol Casper Ruud lesz az ellenfele.

 

Dino Marcan, Tristan-Samuel Weissborn (horvát, osztrák, 3.) – Mirza Basic, Borsos Gábor (bosnyák, magyar) 7:5, 6:3

A harmadik helyen kiemelt osztrák/horvát páros hamar brékelőnybe került az első szettben, majd a játszma derekán újra elvette Borsosék adogatását. A bosnyák/magyar páros azonban nem adta fel és 5-4-nél újra brékelt és kiegyenlített.  Sajnos ezután ismét brékelt a magasabban jegyzett páros, majd az adogatásnál nem hibáztak, így hozták az első szettet.

Marcanéknak megmaradt a lendülete a második játszmára is és ismét azonnal brékelőnybe kerültek és ezúttal a szervajátékaikat is hozták. Ráadásul 5-3-nál ismét elvették Borsosék szerváját, így hozták a meccset és már biztos, hogy a döntőben vannak.

 

További eredmények:

Kevin Krawietz, Gero Kretschmer (németek, 4.) – Blaz Kavcic, Franko Skugor (szlovén, horvát) 6:2, 1:6, 8:10

Julian Knowle, Jürgen Melzer (osztrákok, 1.) – Lorenzo Giustino, Nino Serdarusic (olasz, horvát) 6:1, 6:2

 

Az elődöntők párosítása, egyes

Jürgen Melzer (osztrák, 257.) – Edward Corrie (brit, 271.) 13.00-kor

Casper Ruud (norvég, 216.) – Fucsovics Márton (163.) 15.00-kor

Páros döntő- vasárnap

Julian Knowle, Jürgen Melzer (osztrákok, 1.) vagy Blaz Kavcic, Franko Skugor (szlovén, horvát) – Dino Marcan, Tristan-Samuel Weissborn (horvát, osztrák, 3.)

Hungarian Open 3-11th February, 2018

MÉDIA PARTNEREINK