ALL RIGHTS FOR THE PHOTOS RESERVED TO THE HUNGARIAN TENNIS ASSOCIATION

Marci a nyolc között

 

Borsos Gábor pedig párosban bejutott az elődöntőbe.

 

Két magyar továbbjutónak is örülhetett csütörtökön a BOK csarnok közönsége, Borsos Gábor párosban mutatott be nagy bravúrt, Fucsovics Marci pedig hozta a kötelezőt egyéniben.

 

Kialakult a legjobb nyolc mezőnye is, ahol az egyik legjobb meccsnek a 3. kiemelt címvédő román Marius Copil és az osztrák Jürgen Melzer összecsapása tűnik, Marci pedig az olasz Vanni ellen idei első elődöntőjébe juthat be. 

 

Gianluigi Quinzi (olasz, 296.) – Alexey Vatutin (orosz, 286.) 6:1, 2:6, 2:6

Izgalmasan kezdődött az olasz Gianluigi Quinzi és az orosz Alexey Vatutin összecsapása. Quinzi már ellenfele első adogatását el tudta venni, hiába hárított három bréklabdát is az orosz fiú. 3:1 után ismét brékelni tudott a 21 éves olasz, így az első játszmát magabiztosan nyerte.

A második szett pont úgy indult, mint az első, csak épp fordított szereposztásban: ezúttal Vatutin vette el ellenfele legelső adogatását. 2:4 után másodszor is brékelni tudott az orosz fiú, így jöhetett a döntő játszma. A harmadik szettben Vatutin tudott higgadtabb maradni, ellenfele két adogatását is elvette, így végül ő nyerte a 106 perces meccset. A fiatal orosz ellenfele a Mirza Basicot búcsúztató Casper Ruud lesz.

 

Norbert Gombos (szlovák, 133.) – Jürgen Melzer (osztrák, 257.) 7:5, 2:6, 2:6

A hatodik helyen kiemelt Norbert Gombos hamar brékelőnybe került rutinos osztrák ellenfelével szemben, ám Melzer 4:3-nál le tudta dolgozni hátrányát. A rendkívül magas színvonalú, kiegyenlített játszma végén Gombos koncentrált jobban, így ő várhatta előnyből a folytatást.

A második szettben fáradni látszott a szlovákiai magyar fiú, amit Melzer ki is használt, és 6:2-re nyert. A játék képe a döntő játszmára sem változott érdemben, így a 35 éves osztrák jutott a legjobb nyolc közé, ahol a tavalyi bajnok Marius Copillal fog találkozni.

 

Franko Skugor (horvát, 220.) – Luca Vanni (olasz, 148.) 4:6, 3:6

Skugor az első szett végéig tudta tartani a lépést a 8. helyen kiemelt Vannival, de ekkor az olasz brékelőnybe került és hozta is a játszmát.

A második szett elején sem lassított Vanni és azonnal elvette a horvát teniszező adogatását, aki nem igazán találta önmagát ezután. Nem úgy az olasz, aki rutinosan játszott és hozta adogatásait, így bejutott a következő körbe, ahol Fucsovics Mártonnal találkozhat majd.

 

Mirza Basic, Borsos Gábor (bosnyák, magyar) – Roman Jebavy, Igor Zelenay (cseh, szlovák, 2.) 0:6, 7:6 (7), 10:3

Hatalmas sebességgel kezdte a mérkőzést a Jebavy/Zelenay kettős és azonnal brékelőnybe kerültek Borsosékkal szemben. A szett végéig nem is lassítottak, így simán hozták azt.

 

A második játszmában aztán kezdett magához térni a Basic/Borsos duó és ezúttal már nem okozott gondot nekik, hogy hozzák a saját adogatásukat, sőt, 6-5-nél szettlabdájuk is volt, de végül rövidítésre került sor. A tie-breakben higgadtabb maradt a bosnyák/magyar kettős, így ők nyerték a második szettet és szuper tie-breakre kényszerítették a magasabban jegyzett cseh/szlovák párost.

 

A szuper tie-breakben tovább sziporkáztak Borosék és esélyt sem hagytak ellenfelüknek, akik maguk sem hitték el, hogy kikaphatnak ezen a mérkőzésen. Boros és Basic is remekül szerváltak és fantasztikus elütésekkel nyerték a pontokat az agresszívan játszó Jebavyékkal szemben.

 

Matthias Bachinger (német, 438.) – Fucsovics Márton (magyar, 163.) 3:6, 3:6

Az első játszmában 3-3-ig fej-fej mellett haladtak a felek, de ezután brékelni tudott Fucsovics, majd 5-3-nál újra elvette ellenfele adogatását, így megnyerte az első szettet.

 

A második játszmában két nagyon nehéz adogatójáték után tudott újra brékelni a magyar teniszező, így 5-3-ra el is húzott, majd a szettért adogathatott. Bachinger azonban nem adta fel, és két bréklabdát is kiharcolt, de ezeket Fucsovics mind hárította, majd hozta a gémet, ezzel a meccset is. A nyíregyházi játékos a negyeddöntőben a Franko Skugort legyőző, nyolcadik helyen kiemelt Luca Vannival meccsel.

 

További eredmények:

Mirza Basic (bosnyák, 231.) – Casper Ruud (norvég, 216.) 5:7, 6:2, 3:6

Joris De Loore (belga, 197.) – Marius Copil (román, 134.) 4:6, 6:4, 1:6

Yannick Maden (német, 255.) – Blaz Kavcic (szlovén, 170.) 6:3, 3:6, 6:4

Thomas Fabbiano, Rameez Junaid (olasz, ausztrál) – Dino Marcan, Tristan-Samuel Weissborn (horvát, osztrák, 3.) 2:6, 6:3, 4:10

 

A negyeddöntő mérkőzései, egyes:

Alexey Vatutin (orosz, 286.) – Casper Ruud (norvég, 216.)

Fucsovics Márton (magyar, 163.) – Luca Vanni (olasz, 148.)

Jürgen Melzer (osztrák, 257.) – Marius Copil (román, 134.)

Edward Corrie (brit, 271.) – Yannick Maden (német, 255.)

 

Az elődöntő mérkőzései, páros:

Julian Knowle, Jürgen Melzer (osztrákok, 1.) vagy Lorenzo Giustino, Nino Serdarusic (olasz, horvát) – Kevin Krawietz, Giro Kretschmer (németek, 4) vagy Blaz Kavcic, Franko Skugor (szlovén, horvát)

Dino Marcan, Tristan-Samuel Weissborn (horvát, osztrák, 3.) – Mirza Basic, Borsos Gábor (bosnyák, magyar)

Hungarian Open 3-11th February, 2018

MÉDIA PARTNEREINK