ALL RIGHTS FOR THE PHOTOS RESERVED TO THE HUNGARIAN TENNIS ASSOCIATION

Hungarian Open 4-12th February, 2017

MÉDIA PARTNEREINK

Győzelem szülinapra

 

Fucsovics Marci ágán csak egy kiemelt maradt. Marci győzelemmel ünnepelte 25. születésnapját.

 

 

Három magyar játékos léphetett pályára ma egyéniben a BOK Csarnokban. Elsőként Valkusz Máté tehette meg ezt, a korábbi junior világelső ellenfele pedig a 6. kiemelt Norbert Gombos volt, aki érvényesíteni tudta a köztük lévő 850 helynyi különbséget és 64 62-vel jutott a 16 közé.

 

A Davis Kupán fantasztikusan játszó Balázs Attila szemmel láthatóan nem tudott megbarátkozni a borítással és 62 63-as vereséget szenvedett a szerencsés vesztesként ezáltal már a legjobb 16 közé jutó olasz Gianluigi Quinzi ellen. 

 

A nap fő mérkőzésén aztán az éppen a 25. születésnapját ünneplő Fucsovics Marci győzelemmel ajándékozta meg magát, 64 64-re verte azt a Lorenzo Giustinot, akit a tavalyi US Open selejtezőjének döntőjében is legyőzött. Marci ezzel az egyetlen magyar a 16 között, holnap késő délutáni ellenfele pedig az a német Matthias Bachinger lesz, aki a 4. kiemeltet verte a 32 között. A két játékos egyszer találkozott eddig, 2014-ben egy német Challenger versenyen Marci nyert két szettben.

 

Amennyiben most is nyer, a 8. kiemelt Vanni, vagy a horvát Skugor következhet a nyolc között. A felső ág egyébként teljesen nyílt versengést hozhat, hiszen Vanni az utolsó kiemelt játékos, aki még versenyben van, de lent i csak a 6. kiemelt Gombos és a 3. kiemelt címvédő Copil maradt a kiemeltek közül.

 

A nap mérkőzései a center pályán:

 

Casper Ruud (holland, 216.) – Duckhee Lee (dél-koreai, 136.) 7:6, 6:2

Az első szett elején két gyors brékváltás után 5:4-nél közel állt Ruud, hogy harmadjára is elvegye ellenfele adogatását, de a hetedik helyen kiemelt koreai fiú ekkor még mindkét szettlabdátját hárítani tudta. Nem úgy 6-5-nél, amikor Ruud másodszorra már le tudta zárni a játszmát.

A második szettre teljesen szétesett Lee játéka. A dél-koreai fiú rengeteget hibázott és kétszer is elveszítette az adogatását, így a norvég teniszező simán, 6-2-re hozta a második szettet és bejutott a második fordulóba, ahol a Michal Przysieznyt legyőző Mirza Basic lesz az ellenfele.

 

Gombos Norbert (szlovák, 133.) – Valkusz Máté (magyar, 982.) 6:4, 6:2

A hatodik kiemelt szlovák fiú hamar brékelőnybe került és 4-1-re sikerült elhúznia. Valkusz azonban nem adta fel és felkapaszkodott a szettben 5-4-re, de végül Gombos rutinja sok volt a magyar teniszezőnek és bukta a játszmát.

A második szettben továbbra is a magasabban jegyzett szlovák irányított és hamar dupla brékelőnybe került, amit Valkusz már nem tudott megfordítani, így Gombos került a második körbe, ahol a Borsos Gábort legyőző Jürgen Melzerrel mérkőzik majd.

 

Vaclav Safranek (cseh, 230.) – Marius Copil (román, 134.) 1:6, 4:6

A centerpálya negyedik meccsén a címvédő Marius Copil Vaclav Safranekkel csapott össze. A cseh fiú az első szettben nem igazán tudta megnehezíteni a harmadik helyen kiemelt ellenfele dolgát, és bár a második játszmára sokat javult a játéka, a továbbjutó kiléte nem volt kétséges. A román a következő körben Joris De Loore ellen lép majd pályára, aki Marc Siebert búcsúztatta.

 

Gianluigi Quinzi (olasz, 296.) – Balázs Attila (magyar, 283.) 6:2, 6:3

Mindössze 2-2-ig haladtak fej-fej mellett a teniszezők, ugyanis ekkor Quinzi brékelőnybe került, miután Balázs két kettőshibát is vétett adogatójátéka során. A magyar fiú pontatlanul teniszezett és a következő szervajátékát is elveszítette, így Quinzi behúzta a szettet.

 

Lorenzo Giustino (olasz, 214.) – Fucsovics Márton (magyar, 163.) 4:6, 4:6

A 25. szülinapját ünneplő Fucsovics 3-3-nál került az első szettben brékelőnybe, amelyet nem is engedett ki a kezéből a szett végéig, így 6:4-re hozta az első játszmát.

A második szett kiegyenlített játékot hozott, de a nyíregyházi fiú 4-4-nél, fontos szituációban elvette olasz ellenfele adogatását, ezután pedig nem hibázott, így ő lesz ott a második körben.

 

Az ellenfele az a Matthias Bachinger lesz, aki a negyedik helyen kiemelt Thomas Fabbianót búcsúztatta.

Julian Knowle, Jürgen Melzer (osztrákok, 1.) – Andrey Golubev, Hsien-yin Peng (kazah, taiwani) 6:3, 6:4

A torna első helyen kiemelt párosa nem okozott csalódást és hamar el is vették ellenfelük adogatását és elhúztak 5-1-re. Ugyan egyszer vissza tudtak brékelni Golubevék, ez kevés volt ahhoz, hogy megnyerjék a szettet

A második játszma már szorosabban alakult, de Melzerék a döntő pontoknál higgadtabbak tudtak maradni, így ők jutottak be a következő körbe, ahol a Giustino/Serdarusic kettőssel csapnak össze.

Balázs Attila, Kisgyörgy Gergely (magyarok) – Roman Jebavy, Igor Zelenay (cseh, szlovák, 2.) 6:7 (4) 0:6

Kiélezett játékot és remek teniszt hozott a Balázs/Kisgyörgy páros első játszmája a második helyen kiemelt Jebavy/Zenelay duó ellen. Egyik kettős sem veszítette el adogatását az első szettben, így következhetett az elkerülhetetlen tie-break. Sajnos az idegek csatáját a hajrában Jebavyék bírták jobban, így 7:4-re megnyerték a rövidítést és az első szettet.

A második szettre sajnos elfogyott a magyar srácok ereje és rögtön kétszer is elveszítették adogatásukat, így ez ellenfél hamar 5-0-ra elhúzott, ahonnan nem volt visszaút, így a Jebavy/Zelenay páros került a negyeddöntőbe, ahol Borsos Gáborék várnak majd rájuk.

 

További eredmények:

Joris De Loore (belga, 197.) – Marc Sieber (német, 256.) 6:3, 7:6 (4)

Michal Przysiezny (lengyel, 407.) – Mirza Basic (bosnyák, 231.) 4:6, 7:6 (4), 6:7 (1)

Franko Skugor (horvát, 220.) – Ilya Ivashka (fehérorosz, 175.) 3:6, 7:6 (5), 7:6 (0)

Yannik Reuter (belga, 217.) – Edward Corrie (brit, 271.) 6:4, 3:6, 4:6

Tomasz Bednarek, Joran Vliegen (lengyel, belga) – Blaz Kavcic, Franko Skugor (szlovén, horvát) 4:6, 6:7

Alessandro Motti, Luca Vanni (olaszok) – Thomas Fabbiano, Rameez Junaid (olasz, osztrák) 1:6, 4:6

Kevin Krawietz, Giro Kretschmer (németek, 4.) – Marin Draganja, Tomislav Draganja (horvátok) 2:6, 6:4, 11:9

 

A 2. forduló mérkőzései, egyes:

Gianluigi Quinzi (olasz, 296.) – Alexey Vatutin (orosz, 286.)

Mirza Basic (bosnyák, 231.)  – Casper Ruud (holland, 216.)

Matthias Bachinger (német, 438.) – Fucsovics Márton (magyar, 163.)

Franko Skugor (horvát, 220.) – Luca Vanni (olasz, 148.)

Gombos Norbert (szlovák, 133.) – Jürgen Melzer (osztrák, 257.)

Joris De Loore (belga, 197.) – Marius Copil (román, 134.)

Yannick Maden (német, 255.) – Blaz Kavcic (szlovén, 170.)

 

A negyeddöntő mérkőzései, páros:

Julian Knowle, Jürgen Melzer (osztrákok, 1.) – Lorenzo Giustino, Nino Serdarusic (olasz, horvát)

Kevin Krawietz, Giro Kretschmer (németek, 4) – Blaz Kavcic, Franko Skugor (szlovén, horvát)

Thomas Fabbiano, Rameez Junaid (olasz, osztrák) – Dino Marcan, Tristan-Samuel Weissborn (horvát, osztrák, 3.)

Mirza Basic, Borsos Gábor (bosnyák, magyar) – Roman Jebavy, Igor Zelenay (cseh, szlovák, 2.)