ALL RIGHTS FOR THE PHOTOS RESERVED TO THE HUNGARIAN TENNIS ASSOCIATION

Győzelem szülinapra

 

Fucsovics Marci ágán csak egy kiemelt maradt. Marci győzelemmel ünnepelte 25. születésnapját.

 

 

Három magyar játékos léphetett pályára ma egyéniben a BOK Csarnokban. Elsőként Valkusz Máté tehette meg ezt, a korábbi junior világelső ellenfele pedig a 6. kiemelt Norbert Gombos volt, aki érvényesíteni tudta a köztük lévő 850 helynyi különbséget és 64 62-vel jutott a 16 közé.

 

A Davis Kupán fantasztikusan játszó Balázs Attila szemmel láthatóan nem tudott megbarátkozni a borítással és 62 63-as vereséget szenvedett a szerencsés vesztesként ezáltal már a legjobb 16 közé jutó olasz Gianluigi Quinzi ellen. 

 

A nap fő mérkőzésén aztán az éppen a 25. születésnapját ünneplő Fucsovics Marci győzelemmel ajándékozta meg magát, 64 64-re verte azt a Lorenzo Giustinot, akit a tavalyi US Open selejtezőjének döntőjében is legyőzött. Marci ezzel az egyetlen magyar a 16 között, holnap késő délutáni ellenfele pedig az a német Matthias Bachinger lesz, aki a 4. kiemeltet verte a 32 között. A két játékos egyszer találkozott eddig, 2014-ben egy német Challenger versenyen Marci nyert két szettben.

 

Amennyiben most is nyer, a 8. kiemelt Vanni, vagy a horvát Skugor következhet a nyolc között. A felső ág egyébként teljesen nyílt versengést hozhat, hiszen Vanni az utolsó kiemelt játékos, aki még versenyben van, de lent i csak a 6. kiemelt Gombos és a 3. kiemelt címvédő Copil maradt a kiemeltek közül.

 

A nap mérkőzései a center pályán:

 

Casper Ruud (holland, 216.) – Duckhee Lee (dél-koreai, 136.) 7:6, 6:2

Az első szett elején két gyors brékváltás után 5:4-nél közel állt Ruud, hogy harmadjára is elvegye ellenfele adogatását, de a hetedik helyen kiemelt koreai fiú ekkor még mindkét szettlabdátját hárítani tudta. Nem úgy 6-5-nél, amikor Ruud másodszorra már le tudta zárni a játszmát.

A második szettre teljesen szétesett Lee játéka. A dél-koreai fiú rengeteget hibázott és kétszer is elveszítette az adogatását, így a norvég teniszező simán, 6-2-re hozta a második szettet és bejutott a második fordulóba, ahol a Michal Przysieznyt legyőző Mirza Basic lesz az ellenfele.

 

Gombos Norbert (szlovák, 133.) – Valkusz Máté (magyar, 982.) 6:4, 6:2

A hatodik kiemelt szlovák fiú hamar brékelőnybe került és 4-1-re sikerült elhúznia. Valkusz azonban nem adta fel és felkapaszkodott a szettben 5-4-re, de végül Gombos rutinja sok volt a magyar teniszezőnek és bukta a játszmát.

A második szettben továbbra is a magasabban jegyzett szlovák irányított és hamar dupla brékelőnybe került, amit Valkusz már nem tudott megfordítani, így Gombos került a második körbe, ahol a Borsos Gábort legyőző Jürgen Melzerrel mérkőzik majd.

 

Vaclav Safranek (cseh, 230.) – Marius Copil (román, 134.) 1:6, 4:6

A centerpálya negyedik meccsén a címvédő Marius Copil Vaclav Safranekkel csapott össze. A cseh fiú az első szettben nem igazán tudta megnehezíteni a harmadik helyen kiemelt ellenfele dolgát, és bár a második játszmára sokat javult a játéka, a továbbjutó kiléte nem volt kétséges. A román a következő körben Joris De Loore ellen lép majd pályára, aki Marc Siebert búcsúztatta.

 

Gianluigi Quinzi (olasz, 296.) – Balázs Attila (magyar, 283.) 6:2, 6:3

Mindössze 2-2-ig haladtak fej-fej mellett a teniszezők, ugyanis ekkor Quinzi brékelőnybe került, miután Balázs két kettőshibát is vétett adogatójátéka során. A magyar fiú pontatlanul teniszezett és a következő szervajátékát is elveszítette, így Quinzi behúzta a szettet.

 

Lorenzo Giustino (olasz, 214.) – Fucsovics Márton (magyar, 163.) 4:6, 4:6

A 25. szülinapját ünneplő Fucsovics 3-3-nál került az első szettben brékelőnybe, amelyet nem is engedett ki a kezéből a szett végéig, így 6:4-re hozta az első játszmát.

A második szett kiegyenlített játékot hozott, de a nyíregyházi fiú 4-4-nél, fontos szituációban elvette olasz ellenfele adogatását, ezután pedig nem hibázott, így ő lesz ott a második körben.

 

Az ellenfele az a Matthias Bachinger lesz, aki a negyedik helyen kiemelt Thomas Fabbianót búcsúztatta.

Julian Knowle, Jürgen Melzer (osztrákok, 1.) – Andrey Golubev, Hsien-yin Peng (kazah, taiwani) 6:3, 6:4

A torna első helyen kiemelt párosa nem okozott csalódást és hamar el is vették ellenfelük adogatását és elhúztak 5-1-re. Ugyan egyszer vissza tudtak brékelni Golubevék, ez kevés volt ahhoz, hogy megnyerjék a szettet

A második játszma már szorosabban alakult, de Melzerék a döntő pontoknál higgadtabbak tudtak maradni, így ők jutottak be a következő körbe, ahol a Giustino/Serdarusic kettőssel csapnak össze.

Balázs Attila, Kisgyörgy Gergely (magyarok) – Roman Jebavy, Igor Zelenay (cseh, szlovák, 2.) 6:7 (4) 0:6

Kiélezett játékot és remek teniszt hozott a Balázs/Kisgyörgy páros első játszmája a második helyen kiemelt Jebavy/Zenelay duó ellen. Egyik kettős sem veszítette el adogatását az első szettben, így következhetett az elkerülhetetlen tie-break. Sajnos az idegek csatáját a hajrában Jebavyék bírták jobban, így 7:4-re megnyerték a rövidítést és az első szettet.

A második szettre sajnos elfogyott a magyar srácok ereje és rögtön kétszer is elveszítették adogatásukat, így ez ellenfél hamar 5-0-ra elhúzott, ahonnan nem volt visszaút, így a Jebavy/Zelenay páros került a negyeddöntőbe, ahol Borsos Gáborék várnak majd rájuk.

 

További eredmények:

Joris De Loore (belga, 197.) – Marc Sieber (német, 256.) 6:3, 7:6 (4)

Michal Przysiezny (lengyel, 407.) – Mirza Basic (bosnyák, 231.) 4:6, 7:6 (4), 6:7 (1)

Franko Skugor (horvát, 220.) – Ilya Ivashka (fehérorosz, 175.) 3:6, 7:6 (5), 7:6 (0)

Yannik Reuter (belga, 217.) – Edward Corrie (brit, 271.) 6:4, 3:6, 4:6

Tomasz Bednarek, Joran Vliegen (lengyel, belga) – Blaz Kavcic, Franko Skugor (szlovén, horvát) 4:6, 6:7

Alessandro Motti, Luca Vanni (olaszok) – Thomas Fabbiano, Rameez Junaid (olasz, osztrák) 1:6, 4:6

Kevin Krawietz, Giro Kretschmer (németek, 4.) – Marin Draganja, Tomislav Draganja (horvátok) 2:6, 6:4, 11:9

 

A 2. forduló mérkőzései, egyes:

Gianluigi Quinzi (olasz, 296.) – Alexey Vatutin (orosz, 286.)

Mirza Basic (bosnyák, 231.)  – Casper Ruud (holland, 216.)

Matthias Bachinger (német, 438.) – Fucsovics Márton (magyar, 163.)

Franko Skugor (horvát, 220.) – Luca Vanni (olasz, 148.)

Gombos Norbert (szlovák, 133.) – Jürgen Melzer (osztrák, 257.)

Joris De Loore (belga, 197.) – Marius Copil (román, 134.)

Yannick Maden (német, 255.) – Blaz Kavcic (szlovén, 170.)

 

A negyeddöntő mérkőzései, páros:

Julian Knowle, Jürgen Melzer (osztrákok, 1.) – Lorenzo Giustino, Nino Serdarusic (olasz, horvát)

Kevin Krawietz, Giro Kretschmer (németek, 4) – Blaz Kavcic, Franko Skugor (szlovén, horvát)

Thomas Fabbiano, Rameez Junaid (olasz, osztrák) – Dino Marcan, Tristan-Samuel Weissborn (horvát, osztrák, 3.)

Mirza Basic, Borsos Gábor (bosnyák, magyar) – Roman Jebavy, Igor Zelenay (cseh, szlovák, 2.)

 

 

 

 

Hungarian Open 3-11th February, 2018

MÉDIA PARTNEREINK