ALL RIGHTS FOR THE PHOTOS RESERVED TO THE HUNGARIAN TENNIS ASSOCIATION

Újabb kiemeltek búcsúztak

 

A 2. kiemelt Stakhovskyt döntő szettben győzte le a szlovén Kavcic. Az 1. kiemelt szlovák Lukas Lacko betegség miatt nem indult el végül.

 

Kedden magyar játékosokkal folytatódott az első forduló, valamint a páros küzdelmek is megkezdődtek a Hungarian Challenger Openen.

 

Borsos Gábor (magyar) – Jürgen Melzer (osztrák) 4:6, 2:6

Kifejezetten izgalmas, kiegyenlített csatát hozott a hazai közönség előtt játszó Borsos Gábor és Jürgen Meltzer csatája. 5:4-es állásnál a magyar fiú három szettlabdát is hárított, de az első játszma végén így is ellenfele örülhetett. Borsos bár hősiesen küzdött, a második szettben már nem tudta tartani a lépést rutinos riválisával, így neki már csak párosban szurkolhatunk.

Thomas Fabbiano (olasz, 4.) – Matthias Bachinger (német) 3:6, 3:6

A centerpálya második meccsén a negyedik helyen kiemelt Thomas Fabbiano a Gianluigi Quinzit búcsúztató Mathias Bachingerrel csapott össze. A rendkívül magas színvonalú, jó iramú találkozó első játszmájában – némi meglepetésre – többnyire az alacsonyabban jegyzett Bachinger akarata érvényesült, így előnyből várhatta a folytatást. A játék képe a második szettben sem változott, Fabbiano nem tudott sebességet váltani, így Bachinger jutott tovább.

Blaz Kavcic (szlovén) – Sergiy Stakhovsky (ukrán, 2.) 3:6, 6:3, 6:4

A torna eddig talán legjobb meccsét hozta Blaz Kavcic és Sergiy Stakhovsky csatája, amely gyors brékváltással kezdődött. Ezt követően fej-fej mellett gyűjtögették a pontokat a felek, majd 3:4-nél a második helyen kiemelt ukrán ismét el tudta venni ellenfele adogatását. A második játszmában, 3:2-es állásnál került brékelőnybe Kavcic, és a szlovén versenyzőnek ez elég is volt a szett megnyeréséhez. A harmadik játszma kulcsfontosságú pillanataiban aztán Kavcic higgadtabb tudott maradni, ő nyerte az idegek párharcát, és így a meccset is.

 

Mirza Basic, Borsos Gábor (bosnyák, magyar) – Fucsovics Márton, Gödry Levente (magyarok) 7:6, 6:1

 

A mérkőzés elején brékhátrányba került a magyar páros, de a szett végére sikerült egyenlíteniük és tie-breaket kiharcolniuk. A rövidítésben azonban a Basic-Boros kettős jobban koncentrált és 7:2-re nyertek.

 

A második játszmában is megmaradt Borosék lendülete és esélyt sem hagytak Fucsovicséknak arra, hogy egyenlítsenek, így magabiztosan hozták a szettet és jutottak a következő fordulóba.


Edward Corrie (brit) – Piros Zsombor (magyar) 0:6, 6:4, 6:2

 

A friss junior Ausztrál Open győztes magyar játékost nem zavarta meg, hogy ezúttal felnőtt ellenfél van a pálya másik oldalán. Azonnal brékelőnybe került és higgadt, érett tenisszel simán hozta az első szettet 6:0-ra.

 

A második játszmára feljavult Corrie játéka, így 3:3-ig mindkét játékos tudta hozni az adogatását. Ezután gyors brékváltás következett, majd Corrie újra elvette Piros adogatását, így 5:4-nél a szettért szerválhatott. Piros három szettlabdát is hárított, de végül a brit teniszező hozta a játékot, így a játszmát is.

 

Sajnos a 28 éves brit fiú lendülete megmaradt a döntő játszmára is és hamar kettős brékelőnybe került, amiből már Piros nem tudott visszakapaszkodni, így 6:2-re Corrie nyerte a döntő játékot és ő jutott a következő körbe. A magyar fiúnak aligha van oka szégyenkezni, hiszen helyenként kiválóan teniszezett, így emelt fővel, vastaps közepette hagyhatta el a centerpályát

 

További eredmények:


Yannick Hanfmann (német) – Yannick Maden (német) 3:6, 6:7 (4)

Alexey Vatutin (orosz) – Laslo Djere (szerb) 6:4, 4:0-nál Djere feladta a meccset

Andrea Arnaboldi (olasz) – Luca Vanni (olasz, 8.) 3:6, 3:6

Yannick Reuter, Mark Vervoort (belga, holland) – Lorenzo Giustino, Nino Serdarusic (olasz, horvát) 7:6, 2:6, 6:10

Evgeny Donskoy, Denis Matsukevich (oroszok) – Dino Marcan, Tristan-Samuel Weissborn (horvát, osztrák) 6:4, 2:6, 8:10

 

 

 

 

 

Hungarian Open 3-11th February, 2018

MÉDIA PARTNEREINK