ALL RIGHTS FOR THE PHOTOS RESERVED TO THE HUNGARIAN TENNIS ASSOCIATION

Búcsúzott az 5. kiemelt

 

Belga ellenfele döntő szettben verte az orosz játékost.

 

Befejeződtek a selejtezők a Hungarian Challenger Openen és Evgeny Donskoy meccsével megkezdődött egyesben az első forduló.

 

Edward Corrie (brit) – Alexey Vatutin (orosz) 6:7 (7), 1:6

Rendkívül kiegyenlített és színvonalas küzdelmet hozott az Edward Corrie – Alexey Vatutin mérkőzés első szettje. Eleinte nem találtak fogást egymáson a felek, így rövidítésre került a sor, amelyet Vatutin bírt jobban idegekkel, és örülhetett a majd egy órás játszma végén.

Az elveszített tie break szemmel láthatóan megviselte Corrie-t, aki a második szettben számos ki nem kényszerített hibát vétett, így a hatodik helyen kiemelt orosz különösebb nehézség nélkül nyerte meg a mérkőzést.

Andrea Arnaboldi (olasz) – Mihal Przysiezny (lengyel) 2:6, 4:6

A centerpályán rendezett második meccsen az első helyen kiemelt Andrea Arnaboldi a Liam Broadyt búcsúztató Mihal Przysieznyvel csapott össze. 2:2 után a 32 éves lengyel ellenfele két adogatását is el tudta venni, így simán nyerte az első szettet. A második játszmában is hamar brékelőnybe került Przysiezny, és nem is engedte ki a kezéből a győzelmet.

 

Matthias Bachinger (német) – Gianluigi Quinzi (olasz) 6:2, 3:6, 6:1

 

A selejtező utolsó mérkőzését a német Bachinger kezdte jobban és az első szettet könnyedén hozta két gyors bréknek köszönhetően. A második játszmára Quinzi magára talált és magabiztos teniszének és jó alapvonal játékának köszönhetően egyenlíteni tudott.

 

A döntő szettre aztán Bachinger ismét megrázta magát és korán elvette fiatal ellenfele adogatását, ezután pedig saját szervájánál nem hibázott, sőt, 4-1-nél újra brékelt, így ő jutott a főtáblára.


Evgeny Donskoy (orosz, 5.) – Yannik Reuter (belga) 4:6, 6:4, 3:6

 

Az első szettben az ötödik helyen kiemelt, 130. helyen álló Donskoy és a belga Reuter (217.) is jól szerváltak és egészen 5:4-ig mindketten hozták az adogatásukat. Ezután azonban Donskoy keze megremegett, így az első szettet a belga fiú hozta.

 

A második játszmában Reuter azonban nem tudta tartani azt a szintet, amit az első szettben hozott és többször is elvesztette adogatását, így Donskoy egyenlített.

 

A döntő szett elején fej-fej mellett haladtak a teniszezők, de 4:3-as Reuter vezetésnél Donskov kulcsfontosságú szituációkban hibázott, így elveszítette az adogatását, Reuter pedig nem hibázott a következő játékban, ami továbbjutást ért számára. Az 5. kiemelt tehát már az első nap búcsúzott a további küzdelmektől, ő Borsos Gábor és Valkusz Máté ágán volt.

 

Thomas Fabbiano (olasz) – Andrey Golubev (kazah)  Golubev visszalépett

 

További eredmények:
 

Yannick Hanfmann (német) – Evgeny Karlovskiy (orosz) 6:4, 6:2

 

 

 

 

 

Hungarian Open 3-11th February, 2018

MÉDIA PARTNEREINK