ALL RIGHTS FOR THE PHOTOS RESERVED TO THE HUNGARIAN TENNIS ASSOCIATION

Öt magyar a főtáblán

 

Fucsovics Marci, Balázs Attila, Piros Zsombor, Valkusz Máté és Borsos Gábor is főtáblás a versenyen.

 

Elkészült a főtábla sorsolása, melyen öt magyar kapott lehetőséget. Mind az öten még Pozsonyban vannak a Davis Kupán, de nem sokára már itt nálunk ütik majd a labdát.

 

A szabadkártyás Balázs Attila kapta a legnehezebb ellenfelet az 1. kiemelt szlovák Lukas Lacko (108.) személyében, aki azonban betegséggel küszködik (ezért nem tudott játszani a pozsonyi Davis Kupán sem), de így is nehéz ellenfél lesz.

 

Fucsovics Marci (159.) az olasz Lorenzo Giustinoval (220.) találkozik az első körben, míg a vállsérüléssel bajlódó szabadkártyás Valkusz Máté (987.) a 8. kiemelt szlovák Norbert Gombos (136.) ellen okozhat meglepetést. Piros Zsombor (1564.) selejtezős játékossal kezd majd, Borsos Gábor (809,) pedig kikapta a torna egyik sztárját, az osztrák Jürgen Melzert (258.).

 

Összesen tizenhat mérkőzést rendeztek a Hungarian Challenger Open selejtezőjének első fordulójában, ahol három magyar játékost láthattunk teniszezni a centerpályán.

 

Maxime Janvier (francia) – Takanyi Garanganga (zimbabwei) 7:6, 4:6, 6:4

A harmadik helyen kiemelt Janvier nehezen bírt alacsonyabban jegyzett zimbabwei ellenfelével és csak rövidítésben tudta megnyerni az első játszmát. A második szettet a jó fizikumú, afrikai születésű játékos egy késői brékkel hozni tudta, így döntő szettre kényszerültek a felek. A hajrá helyenként szemet gyönyörködtető játékot hozott, a francia fiú 4:3-as hátrányban három bréklabdát is hárított, majd Garanganga két kettőshibájának köszönhetően brékelőnybe került, így végül megnyerte a több mint két óráig tartó mérkőzést.

 

Petr Mihnev (cseh) – Matthew Kandath (amerikai) 6:3, 6:3

A centerpálya második meccsén Petr Michnev az amerikai Matthew Kandath-szel találkozott. Az ötödik helyen kiemelt cseh sima két szettben győzte le ellenfelét, magabiztosan jutott a selejtezők második körébe.

 

Viktor Galovic (horvát) – Alessandro Bega (olasz) 6:4, 6:3

Némi meglepetésre a horvát Galovics már a szett elején el tudta venni a magasabban jegyzett Bega adogatását, majd jó szerváinak köszönhetően hozni is tudta az első játszmát. A 26 éves horvát a második szettben sem lassított és rövid időn belül 5:0-ra el is húzott. Bega próbált kapaszkodni és 5:3-ra fel is jött, de Galovics végül 6:3-ra nyerte a játszmát és ezzel a mérkőzést is.

 

Marozsán Fábián (magyar) – David Poljak (cseh) 1:6, 4:6

A játéknap első magyar érdekeltségű meccsén Marozsán Fábián a cseh David Poljakkal mérte össze erejét. A magyar fiú álmosan kezdett, gyakorlatilag egy szett előnyt adott az elemi erejű szervákkal operáló ellenfelének. A második játszmában feltámadni látszott Marozsán: brékelőnyben volt, 5:3-nál a szettért adogathatott. Sajnos azonban Poljak vissza tudott jönni a meccsbe, és meg is nyerte azt.

 

Liam Broady (brit) – Szintai Dávid (magyar) 6:4, 6:2

A nyolcadik helyen kiemelt Broady volt a találkozó toronymagas esélyese, de ez Szintait nem zavarta, aki bátor alapvonaljátékkal hamar brékelőnybe került és már 4:2-re is vezetett az első szettben. Ezután sajnos Broady megrázta magát és kétszer is elvette Szintai adogatását, ami elég volt ahhoz, hogy végül 6:4-re hozza a játszmát. A folytatásra némileg elfáradt az MTK Budapest sportolója és nem tudta azt a szintet hozni, mint az első játszmában. Ugyan az utolsó pontig küzdött, képtelen volt tartani a lépést magasabban jegyzett ellenfelével szemben, így végül a brit fiú nyerte a találkozót két szettben.

 

Andrea Arnaboldi (olasz) – Balla Péter (magyar) 6:3, 6:3

Balla Péternek nem volt szerencséje a sorsolásnál, az első helyen kiemelt Andrea Arnaboldival találkozott. Mégis jól kezdett a 23 éves magyar fiú, alaposan megnehezítette top 200-as ellenfele dolgát: Arnaboldi 4:2-nél három bréklabdát is hárított. Az idő múlásával aztán a rutinos olasz érvényesíteni tudta fölényét, így a harmadik magyar sem élte túl a selejtezők első körét.

 

Mathias Bachinger (német) – Nils Langer (német) 5:2-nél Langer feladta

A negyedik helyen kiemelt Langer tűnt esélyesebbnek a német házi rangadón, viszont ellenfele kezdett jobban és hamar brékelőnybe is került. Bachinger már közelített a szett megnyeréséhez, de 5:2-es állásnál Langer jelezte a mérkőzésvezetőnek, nem érzi jól magát és nem tudja folytatni a játékot, így Bachinger került be a következő körbe.  

 

Denis Macukevic (orosz) – Gianluigi Quinzi (olasz) 3:6, 2:6

A nap utolsó meccsén a hetedik helyen kiemelt Gianluigi Quinzi Gyenyisz Macukeviccsel csapott össze. A forrófejű olasz fiú kezdte jobban a mérkőzést, 4-3-nál elvette Macukevics adogatását, majd behúzta a szettet. A második játszmában az orosz már nem tudta tartani a lépést Quinzivel, aki így alig több mint egy óra alatt megnyerte a meccset.

 

További eredmények:

Patrik Fabian (szlovák) – Yannick Hanfmann (német) 4:6, 6:1, 3:6

Jevgenij Karlovsky (orosz) – Pavel Nejedly (cseh) 6:3, 6:0

Aleksey Vatutin (orosz) – Gibril Diarra (osztrák) 6:2, 6:4

Edward Corrie (brit) – Lucas Miedler (osztrák) 6:4, 6:2

Mihal Przysiezny (lengyel) – Nino Szerdaruszics (szerb) 6:3, 6:2

Kevin Krawietz (német) – Jevgenyij Tyurnyev (orosz) 6:1, 6:4

Benjamin Bonzi (francia) – Romain Barbosa (belga) 6:4, 6:1

Mats Moraing (német) – Gyenyisz Mjolokosztov (ukrán) 6:0, 6:0

 

 

 

 

Hungarian Open 3-11th February, 2018

MÉDIA PARTNEREINK